Σπύρος Σιαμπλής

Στο… ίδιο έργο θεατές στον Παναθηναϊκό!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για το συνεχιζόμενο κακό πρόσωπο του Παναθηναϊκού και τα νέα… κραυγαλέα λάθη που έγιναν εις βάρος του, εν προκειμένω από τον διαιτητή Παπαδόπουλο.

Ξεκινάμε με τα αυτονόητα, τα οποία επειδή ακριβώς είναι τέτοια, είναι και τα πιο… δύσκολα. Και στην διαπίστωση, αλλά και στη… χώνεψη. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός χθες στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, θα έλεγε κανείς ότι ήταν… κάτω του και μετρίου.

Η ΑΕΛ στον αντίποδα έδειξε με μια ψυχωμένη εμφάνιση αποφασισμένη να… πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Εκμεταλλευόμενη την κατάσταση του αντιπάλου της, αλλά και με την… τύφλωση του Γιάννη Παπαδόπουλου, πήρε το αποτέλεσμα. Μαγκιά της!

Βέβαια, αν ο ρέφερι από την Μακεδονία δεν ήταν ο… κλασικός, Έλληνας διαιτητής, πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό και να έγραφε «άσο». Όχι ότι θα άλλαζε την εικόνα του «τριφυλλιού». Σίγουρα, όμως, θα επηρέαζε τη βαθμολογία και θα έφτιαχνε την ψυχολογία του…

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Στην χώρα μας, βέβαια, έχουμε μάθει να μην ξεχωρίζουμε την κακή απόδοση από την κακή διαιτησία. «Αφού δεν παίξατε, ρε, ο διαιτητής σας έφταιξε;», ήταν η ατάκα-επιτομή της… άμπαλης λογικής. Όχι και τόσο παλιά, έτσι δεν είναι;

Αμ, δε! Δεν είναι, αγαπητοί. Το ξέρετε, το ξέρουμε και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ σε όλο τον πλανήτη. Όπως, βέβαια, για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν θα αλλάξει ούτε και στην Ελλάδα αυτή η… άκρως ποδοσφαιρική λογική. Με αυτά κατά νου, λοιπόν, πάμε να πούμε και εμείς δύο πράγματα για το παιχνίδι.

Αρχικά, στα του Παναθηναϊκού, δεν χρειάζεται να είναι κανείς… πυρηνικός επιστήμονας για να διαπιστώσει ότι οι «πράσινοι» περνούν παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Το μαρτυρούν, άλλωστε, τα αποτελέσματα. Το χειρότερο όμως είναι η εικόνα που δείχνουν. Ένα συνεχιζόμενο κακό πρόσωπο, που παρουσίασαν και απέναντι στους «βυσσινί».

Έλλειψη ενέργειας, έλλειψη δημιουργίας, έλλειψη ψυχολογίας… Παντού προβλήματα και ελλείψεις οι οποίες «μεγεθύνονται» από τα αντιστρόφως ανάλογα «κατορθώματα» του πρώτου γύρου! Έχει μπει το 2019 και ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει… σεφτέ ακόμα στην Σούπερ Λίγκα κι αυτό τα λέει όλα...

Μόνο περίεργο δεν είναι το ότι, ενώ ο ΠΑΟ θα έπρεπε με το 1-0 από το… 3’ και με παίκτη παραπάνω έναντι της Λάρισας να κάνει μια νίκη που θα του «μακιγιάριζε» τα προβλήματα και θα του έδινε ένα μικρό προβάδισμα, εντούτοις απώλεσε δύο ακόμα πόντους!

Με τούτα και μ’ εκείνα, λοιπόν, ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του κινδυνεύουν να μείνουν πίσω στη «μάχη» για την πέμπτη θέση. Τον μοναδικό «χειροπιαστό» -πέραν της βελτίωσης του συνόλου και της ανάδειξης παικτών, που ναι μεν είναι επίσης ζητούμενα, αλλά από μόνα τους… δεν φτάνουν- πλέον στόχο, μετά και το «κάζο» στο Κύπελλο.

Δεν τίθεται θέμα κινδυνολογίας, είναι απλή καταγραφή της πραγματικότητας, αν δούμε το πρόγραμμα που ακολουθεί, με τα εκτός έδρας παιχνίδια σε Αγρίνιο, Λιβαδειά και Γιάννινα, σε πρώτη φάση. Αλλά και την τριάδα των ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, η οποία θα έρθει σχεδόν σε κάνα μήνα…

Πάμε τώρα και στο ζήτημα με τον Παπαδόπουλο εν προκειμένω και την διαιτησία, γενικότερα. Καταρχήν, η απάντηση του στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» για την φάση του Μακέντα είναι απλά για γέλια. Ασορτί με την διαιτησία του!

Δώσε, αγαπητέ ρέφερι, τα τραβήγματα στις φανέλες και άσε μετά τους παίκτες που θα τα εκτελέσουν να τα… χάσουν. Θα έλεγε κανείς ότι πιθανώς να φοβήθηκε πως, «στην Ελλάδα δεν γίνεται να δώσεις δύο πέναλτι στην ίδια ομάδα και να αποβάλλεις αντίπαλο της». Ότι λέγαμε και στην αρχή του κειμένου.

Η απάντησή του όμως, μάλλον καταρρίπτει αυτή την υποψία. Αφήστε που, τελικά, μάλλον μόνο… υπέρ του Παναθηναϊκού δεν γίνεται να συμβεί αυτό! Παραδοσιακά, όχι μόνο τώρα όπου η απόφαση του ποδοσφαιρικού τμήματος να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες αλλά μόνο ποδόσφαιρο προφανώς εκλαμβάνεται ως αδυναμία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x